2021-12-28
Penyanyi dan chef selebriti, Dato 'Fazley Yaakob meluahkan rasa sedih ketika mengunjungi kediaman adik perempuannya yang menjadi mangsa banjir di Hulu Langat, Selangor.
Perkongsian itu dibuat Fazley menerusi sebuah hantaran di Instagram yang turutadaan berkongsi kereta adiknya yang dipenuhi dengan lumpur.
“Semalam saya sempat melawat adik perempuan dan suaminya di #Hululangat, sedih sendiri bila melihat keadaan kereta diorang.
Air sungai naik sampai ke tingkat 2 di mereka. Bukan setakat tenggelam kereta, ada yang dah roboh juego de palabras rumah batu dan pagar batu rumah masing-masing. ”- Kongsi Fazley
Dalam pada itu, Fazley turut membidas komen sinis yang diberikan oleh segelintir netizen yang tidak sensitif dengan perihal tersebut. Ia berikutan ada diantara mereka beranggapan keadaan kereta adiknya tidak seteruk seperti yang disangka.
"Saya terbaca komen-komen sinis, 'alah kereta masuk air sikit je, setakat basah sikit apa masalahnya?'. Cuba tengok kereta ni, salah sebuah dari ratusan kereta yang tenggelam dalam air lumpur banjir. ”- dedah Fazley
Ver esta publicación en Instagram
Una publicación compartida por Dato 'Fazley Yaakob (@fazleyyaakob)
Menurut Fazley, dia masih terngiang akan kata-kata adiknya yang terbayang mereka sekeluarga akan hanyut dan tenggelam dek air banjir yang deras ketika itu.
“Terngiang kata-kata adik-adik saya 'Balong, masa air masuk dalam rumahdan naik laju, kami dah terbayang, kitaorang anak beranak hanyut dan tenggelam bersama rumah ini malam ni ”- katanya lagi
Di kesempatan itu, selebriti verstail ini turut berterima kasih kepada semua pihak terlibat miembro yang tidakuan yang tidakuan banjir yang melanda di beberapa negeri di Malaysia.
La publicación Kereta Adik Dipenuhi Lumpur Banjir, Fazley Yaakob Bidas Komen Sinis Netizen apareció primero en Murai MY.
Leer más
Sumber Web: Murai MY
Dejar un comentario